Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Bloggers Ενωθείτε

Αναδημοσίευση ανάρτησης του συνάδελφου μελισσοκόμου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΞΕΣΦΙΓΓΗ http://melissocosmos.blogspot.com/2010/07/bloggers.html#more

Bloggers Ενωθείτε


Ο M E L I S S O C O S M O S καλεί όλα τα μελισσοκομικά Blog να ενωθούμε μια μέρα με μια ενιαία ανάρτηση προκειμένου να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί που η πολιτεία ορίζει για τα ραντίσματα των καλλιεργειών.

Κάθε χρόνο προκαλείται μεγάλη καταστροφή από την αλόγιστη και χωρίς μέτρο χρήση φυτοφαρμάκων.
Παρόλο που οι νομαρχίες σε όλη τη χώρα εκδίδουν οδηγία που λέει, τα ραντίσματα να γίνονται μισή ώρα πριν την ανατολή του ηλίου ή μισή ώρα μετά την δύση του ηλίου, ή να αποφεύγεται το ράντισμα εν μέσω ανθοφορίας και αυτό να γίνεται πριν η μετά την ανθοφορία ,και επιπλέον αν είναι μεγάλη ανάγκη για ράντισμα αυτό να γίνεται με φάρμακα που είναι όσο το δυνατόν ποιο αβλαβή για την μέλισσα, εν τούτης κανένας σχεδόν αγρότης δεν την γνωρίζει και δεν την εφαρμόζει.

Οι δε γεωπόνοι που είναι υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν και να ενημερώνουν τους αγρότες εθελοτυφλούν στον βωμό του κέρδους προκειμένου να πουλούν όσο το δυνατόν περισσότερο και πολλές φορές μη χρήσιμα φάρμακα στους αγρότες αδιαφορώντας για την καταστροφή ενός άλλου κλάδου που εξαρτάται από τις καλλιέργειες και τα ραντίσματα τους.

Πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες μας ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον τα ραντίσματα να μην γίνονται κατά τις θερμές ώρες της ημέρας γιατί τα στομάτια των φυτών είναι κλειστά και το φάρμακο δεν αποδίδει το ίδιο καλά όπως το πρωί η ακόμα καλύτερα το βράδυ.
Είμαστε 22.000 μελισσοκόμοι στην Ελλάδα και αρκετές χιλιάδες ακόμα μη καταγεγραμμένοι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι μα κανείς δεν μπορεί να μας συντονίσει η να μας εκπροσωπήσει σωστά στις συζητήσεις με την πολιτεία εξ αιτίας πιστεύω της άγνοιας που έχουν αυτοί που μας εκπροσωπούν μη γνωρίζοντας σωστά τα μείζοντα θέματα του κλάδου μας γιατί το κύριο επάγγελμα τους δεν είναι η μελισσοκομία αλλά κάποιο άλλο.

Πρέπει λοιπόν να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να στείλουμε το μήνυμα εκεί που πρέπει.



Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες μελισσοκομικά Blog με πολλούς αναγνώστες μελισσοκόμους κι όχι μόνο ,υπάρχουν μελισσοκομικές ομάδες στο Fecebook και αλλού με χιλιάδες αναγνώστες και ακόμα υπάρχουν πολλά Blog μη μελισσοκομικά που αν τους ζητούσαμε παράλληλα με εμάς θα έκαναν μια ανάρτηση την συγκεκριμένη ήμερα για να βοηθήσουν τον κλάδο μας.

Πρέπει να ζητήσουμε ομαδικά να εφαρμοστεί η οδηγία που εκδίδουν οι νομαρχίες.

Στην ανάγκη οι παραβάτες που θα την παραβλέπουν πρέπει να τιμωρούνται.










Κυρίως σε ανθοφορίες βαμβακιού, πορτοκαλιάς, ροδακινιάς και πολλών άλλων ακόμα γίνεται μεγάλη καταστροφή.

Πρέπει να ξέρετε ότι σε περίπτωση που το ράντισμα γίνει κατά την δύση του ηλίου οι απώλειες των μελισσών μας θα είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.









Την στιγμή που σε άλλες χώρες οι παραγωγοί πληρώνουν τους μελισσοκόμους για να έρθουν στην καλλιέργεια τους μελίσσια ώστε να έχουν μια όσο τον δυνατόν καλύτερη επικονίαση και καρπόδεση, στην Ελλάδα την παρέχουμε δωρεάν και για αντάλλαγμα εισπράττουμε την αχαριστία και τον θάνατο των σμηνών μας.

Φτάνει πια, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση…

Προτείνω η ημερομηνία που όλοι οι Bloggers θα κάνουν την ενιαία ανάρτηση να είναι η πρώτη εργάσιμη του Αυγούστου ώστε να υπάρξει ένα διάστημα κάποιων ημερών για να ενημερωθούν και να ετοιμαστούν οι Bloggers για την ανάρτηση τους.

Η ημερομηνία αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η δευτέρα στις 2 Αυγούστου.

Πρέπει να κινηθούμε ομαδικά με το ίδιο αίτημα με το παραπάνω θέμα, με φωτογραφικό υλικό από καταστροφές ραντισμάτων και θεματολογία που να ζητάμε να εφαρμοστούν επιτέλους οι κανόνες που ανέφερα ποιο πάνω και στην χώρα μας.

Επίσης μπορούμε την ανάρτηση μας της ημέρας αυτής να την στείλουμε με mail σε ΜΜΕ σε υπουργία σε βουλευτές και σε μεγάλα Blog ενημερωτικά ώστε να αναδειχτεί το θέμα.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε συνάδελφοι.

Ανακοινώστε κι εσείς την συμμέτοχη σας στους αναγνώστες σας και ενημερώστε τους για την προσπάθεια αυτή.

Περιμένω τα σχόλια σας η και τις όποιες διορθώσεις σας για να γίνει ποιο επιτυχημένη η προσπάθεια αυτή και αν θέλετε ενημερώστε ο ένας τον άλλον για να συμμετάσχουμε όλοι.

(Τα σχόλια και οι δικές σας ιδέες όχι στο δικό μου blog αλλά  εδώ )